Opleiding

Chiropractie bestaat reeds 100 jaar. De opleiding tot chiropractor is gelijklopend met deze van de reguliere geneeskunde, doch zal zich uiteindelijk meer richten op neurologie en de biomechanica van de wevelkolom en andere gewrichten.

De opleiding bestaat uit een 5 tot 6-jarige dagopleiding en nog een stagejaar, te vergelijken met een universitaire studie. De opleiding kan gevolgd worden in Engeland, Denemarken, Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Zuid-Afrika, Japan en Korea. Om tot deze universiteiten te worden toegelaten is een VWO-opleiding met exacte vakken een minimale vereiste.

Over de hele wereld zijn er ongeveer 90.000 chiropractoren, waarvan 200 in Nederland. In Nederland is het beroep nog niet wettelijk erkend en beschermd. Dit houdt in dat iedereen vrij is om zich chiropractor te noemen. Het lidmaatschap van de de Christelijke Chiropractoren Associatie (C.C.A.) garandeert u echter dat uw chiropractor de juiste opleiding gevolgd heeft. Alle chiropractoren binnen onze praktijk zijn lid van de C.C.A. en zijn tevens geregistreerd bij de Stichting Nationaal Register Chiropractoren (S.N.R.C.) en de Stichting Chiropractie Nederland (S.C.N.)